Spreidbroek kleindochter Sophie

15 april 2011 is er bij mijn kleindochter Sophie( 4,5 maanden) ernstige afwijkingen aan beide heupen ontdekt.
Dezelfde dag heeft zij in Amersfoort een Pavlik bandage aangemeten gekregen.

pavlik-bandage2

Aangezien er weinig aanbod van leuke/betaalbare spreidbroek/gipsbroek/pavlik bandage- kleding is, ben ik maar eens begonnen om zelf een slaapzak te maken.Ook ben ik aan de slag gegaan om wijde jurkjes e.d. te maken want daar is het aanbod niet echt groot van en de prijzen zijn zeker niet “te doen” als je er een aantal nodig hebt voor een snel groeiend kind.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zit Sophie in de Campspreider ( de Dr.Visserpsreider was voor haar een onding die steeds los ging).19 september 2011 moet ze weer naar de orthopeed.
Vandaag, 5 november 2011,zit Sophie nog steeds in haar spreidbroek, bij de laatste foto was te zien dat er een minimale verbetering was.

Half december moet ze weer naar de orthopeed en hopelijk is er dan weer een verbetering te zien, liefst een grote verbetering maar klein mag desnoods ook als het maar een verbetering is en geen verslechtering.

 

Gisteren, 16-12-2011, is Sophie weer naar het ziekenhuis voor foto`s en een bezoek aan de orthopeed geweest.

De stand van haar heupjes was  36 en gisteren nog 30 , een aanzienlijke verbetering dus.

De komende drie maanden moet ze de Campspreider nog omhouden maar de orthopeed heeft goede verwachtingen dat na die 3 maanden de  de stand 26 of minder  is en de spreider overdag af mag, wij gaan hier dringend voor duimen want tegen die tijd zit ze een jaar in de spreider.

Ik ben nu weer druk bezig om de kledingkast voor i.i.g. de komende drie maanden van passende en leuke kleding te voorzien.

 

Vandaag, 7 maart 2012 is dan eindelijk het verlossende woord daar; DE SPREIDBROEK MAG OVERDAG AF.

Tijdens het slapen moet de spreidbroek de komende 3 maanden nog wel aan, dan is er weer een controle en hopen we weer goed nieuws te krijgen.

HOERA HOERA, SOPHIE HOEFT VANAF VANDAAG (11-06-2012) GEEN SPREIDBROEK MEER OM, ALLES IS GOED.

Vandaag, 16 november 2012 is Sophie nog voor een nacontrole bij de orthopeed geweest en alles is prima gebleven en ze is nu dus 100% genezen verklaard, haar heupjes zijn prima, ze hoeft dus niet meer terug te komen.