Over mij

Mijn naam is Joke , ik ben getrouwd , wij hebben 2 dochters en 2 schoonzoons  en drie prachtige kleinkinderen.

In 1997 werd er bij mij artrose geconstateerd , door de beperking die dat bij mij met zich meebracht ben ik gaan verzamelen. Dit ter vulling van de , vooral in het koude en natte seizoen, lange dagen waarin ik niet veel anders kon/kan doen dan lekker bezig zijn met de verzameling.

Mijn man had nog luciferdoosjes/merken op zolder liggen en die waren de 1e aanzet voor het verzamelen. Ik heb veel tijd, energie en uiteraard veel plezier in deze verzameling gestoken maar toen er een verbod op de tabaksreklame kwam liep het aanbod van luciferdoosjes/merkjes sterk terug.

De invoering van het rookverbod was echt een “killer” voor het verzamelen van luciferdoosjes, de enige manier om nog aan wat merkjes te komen was kopen en kopen was/is niet mijn manier van verzamelen.
In 2008 ben ik daarom gestopt met mijn lucifermerkenverzameling en heb ik alles weg gedaan naar andere lucifermerken-verzamelaars.

Ik heb ook suikerzakjes verzameld maar nu nog alleen de zakjes van Hilversum, Zeeland en Nederlandse stationsrestauraties. Om medische redenen heb ik alle andere zakjes weggedaan en heb ik dus niets/ nauwelijks iets om te ruilen