Honden

Mijn eerste hond kreeg ik toen ik 16 was, haar naam was Mona en zij kwam uit het asiel. Helaas heb ik haar maar kort gehad, want zij overleed aan de gevolgen van een darmbloeding. Daarna kwam Teddy als pup bij mij in huis en wij (inmiddels was ik getrouwd) hebben hem ruim 14 jaar gehad.

Mona
Mona
Teddy

Na hem kwam pup Boomer, die eind januari 2002 op de leeftijd van 14,4 jaar overleed. In 1994 kwam Pascha bij ons in huis als speelkameraadje voor Boomer, en deze twee konden uitstekend met elkaar opschieten. Wij waren baas nummer 4 voor Pascha toen zij slechts 5 maanden oud was. Zij was als zwerfhond door mensen uit Spanje meegenomen en heeft toen verschillende adressen in Nederland gehad waar zij zeer slecht behandeld is geweest, zij was ondervoed en zwaar mishandeld. Ondanks het feit dat zij nog steeds bang wordt als je op haar moppert, hebben wij een vreselijk lieve hond aan haar.

Toen Boomer overleed, was Pascha helemaal van slag en hebben wij besloten om er versneld, wij waren toch al van plan ooit een tweede hond te nemen,voor haar een nieuwe hond bij te nemen. Wij wilden echter geen hondje van een fokker, maar weer een “hond in nood”, en vonden op het internet diverse adressen van stichtingen die opkomen voor dit soort honden. Via de Stichting Hulp Buitenlandse Honden zijn wij toen aan Rex gekomen.

Boomer als pup
Simone en Boomer
Pascha en Boomer
Boomer & Pascha

 Rex is samen met zijn broertjes en zusje in de vrije natuur in Spanje geboren en hij heeft daar 4 weken rondgezworven voordat hij werd gevonden. Hij is toen meegenomen naar een opvanghuis in Spanje waar hij twee weken heeft gezeten. Toen is hij via de stichting naar Nederland gehaald, alwaar hij op een opvangadres verbleef totdat er een nieuwe baas voor hem gevonden was. Rex heeft daar maar één week gezeten, en is toen op de leeftijd van 7 weken bij ons gekomen. Rex is een druk maar vreselijk lief en aanhankelijk beestje, dat wij niet meer kwijt willen. 

Helaas hebben wij Pascha  in maart 2007 op de leeftijd van 14 jaar in moeten laten inslapen. Zij was toch wel 1 van de liefste honden die we gehad hebben. Aangezien Rex, over het algemeen, niet lief tegen andere honden is durven we er geen 2e hondje bij te nemen. Dat kan je zo`n beestje niet aan doen. Wij willen nooit meer andere honden dan “noodhonden”. Ze zijn zeer aanhankelijk, dankbaar en het geeft ons een zeer goed gevoel dat wij zo’n beestje een kans geven op een goed leven. Helaas hebben wij Rex op 13 maart 2015 in moeten laten slapen.

Rex
Pascha & Rex

28 april 2015, is Senna bij ons komen wonen. Senna is een straathondje uit Griekenland. Zij is via de stichting Straathonden van Lesbos bij ons terecht gekomen. Deze stichting zet zich in om de vrouwtjeshonden in Griekenland te steriliseren. Sommige hondjes kunnen echter niet meer op straat terug gezet worden en  voor hen wordt dan via de website en via Facebook  een nieuw baasje/bazinnetje gezocht.

Wil/zoek je geen hondje maar wil je de stichting toch helpen: met (kleine) donaties zijn ze ook heel erg blij.

Senna

2 reacties op “Honden”

  1. Blij met jullie lieve Senna! Ze is hier altijd meer dan welkom!
    Jullie doen goed werk! Tot binnenkort!
    Groetjes, veel liefs en dikke knuffel aan jullie kleine snuffel,
    Tante Woef 😉
    Jannechje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.