Celine wieg bekleding

bekleding03  

Vanwege medische omstandigheden ben ik de komende weken niet in staat om iets op verzoek te maken, wellicht dat er wel wat voor je bij mijn voorraadje zit, zie te koop.

Mijn dochter kon geen leuke en betaalbare bekleding voor de Celine wieg vinden dus toen ben ik het maar zelf gaan maken. Ik vond/vind het zonde om het patroon verder ongebruikt te laten en daarom ben ik de bekledingen ook gaan maken voor andere geïnteresseerden.

De lintjes hebben aan de uiteinden nog geen knoopjes omdat ze anders niet tussen het vlechtwerk van de wieg door kunnen, na bevestiging kun je er zelf knoopjes in leggen. Om te voorkomen/de kans te verkleinen dat de uiteinden van de lintjes gaan rafelen ( voornamelijk tijdens het wassen) heb ik de volgende tips op internet gevonden:

1] doe wat blanke nagellak op de uiteinden van de lintjes.

2] leg slappe knoopjes in de uiteinden voor je de bekleding gaat wassen.

De bekleding heeft geen tussenvoering zodat het goed ademt, en daardoor geen gevaar opleverd voor de baby.

De stof is vóór het maken (met heel weinig wasmiddel) gewassen i.v.m. krimp, daarna niet meer dus kun je je eigen voorkeur wasmiddel gebruiken.

Het verschil in prijs van de bekledingen heeft te maken met de aanschafprijs van de stoffen.Om de prijs zo laag mogelijk te houden zijn bij de meeste bekledingen de achterkanten (niet/nauwelijks zichtbaar) van een effen katoen gemaakt.

Uiteraard kun je ook zelf dunne stof en lint aanleveren en dan maak ik het voor je, de kosten daarvan zijn €20,-/€25,- ( inclusief garen)

IK VERKOOP GEEN PATRONEN VOOR DEZE BEKLEDINGEN EN LAKENTJES.

 

Wil je meer informatie dan kun je dat doen  via het contactformulier

 

VLAGGENSLINGER/ NAAMSLINGER

    

zie; te koop/ vlaggenslinger

Hemeltje

Ik ben nu in het bezit van een Jollein “piekstok voor hemeltjes” en ik kan dus ook hemeltjes voor over/om de wieg maken.

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid stof en de prijs van de stof.

celine hemeltje hoofdeinde                             celine hemeltje zijkant

De hemel op de afbeelding is van cremekleurige broderie met olifantjes en een broderie kantje langs de voorkanten. De breedte van de hemel is 290cm en de hoogte ongeveer 110cm. De strik is gevuld met fiberfill waardoor de strik mooi stevig in model blijft. ( De strikken bij de wiegbekledingssets zijn niet gevuld met fiberfill)

Ik kan de lengte en breedte van de hemel net zolang en/of breed maken als jij dat wilt.

Ik maak de hemels alleen van katoenen stof en dus niet van tule o.i.d., die zijn namelijk overal eenvoudig te koop.

DEKENTJES

Wil je een dekentje in de maat van de Celinewieg hebben?, geen probleem.

De maat van het dekentjes is ongeveer 100x110cm ( groter dan de standaard wiegdekentjes en kleiner dan een ledikantdekentje)

Het dekentje op de foto is gemaakt van roze katoenen wafelstof en witte katoenen stof en is aan 2 kanten te gebruiken.( niet meer te koop, dient als voorbeeld)

Celine wieg, wafeltjesstof dekentjeZie: te koop/ Celine wieg bekleding/kant en klare sets

Lakentjes

Ik maak ook extra grote lakentjes  (+/_ 120cm lang en 82cm breed) die geschikt zijn voor de Celinewieg. De gewone lakentjes zijn meestal net iets te smal/kort/ om mooi onder het matrasje geklemd te worden. Wit katoen met of zonder gekleurde rand kost v.a. € 10,95

Zie: te koop/ Celine wieg bekleding/kant en klare sets

Hoeslakentjes

Op verzoek maak ik  ook hoeslakentjes voor de Celinewieg.

Witte molton/flanel hoeslakentjes kosten € 11,95

witte katoenen hoeslakentjes kosten;  € 10,50 – andere kleuren 12,00

 

Kruikenzakken

Ik maak ook kruikenzakken, ze kosten €3,95 p/st.

Aangezien de kruik tegenwoordig niet meer onder het lakentje mag liggen maar op het dekentje dan is het leuk om het van dezelfde stof te hebben als de bekleding. De binnenkant van de kruikenzakken zijn gemaakt  van badstof, molton of katoen.

 

Verzenden en ophalen

De bekleding e.d. kan bij mij in Hilversum aan huis opgehaald worden maar uiteraard kan ik het ook verzenden, dat doe ik dan met pakketpost ( Post.nl track & trace)  zodat beide partijen kunnen zien waar de bekleding zich bevind. ( €6,95 voor Nederland. Ook is het mogelijk om het via DPD te versturen ( € 4,50 voor Nederland ), ook dit is voor beide partijen te volgen maar het moet dan  wel zelf bij een DPD punt worden opgehaald

 

 

 

Wiegbekleding van kleindochter Sophie( niet te koop)deze dient als voorbeeld.

 

 

Kant en klare sets

Op deze pagina vind je alle beschikbare/direct verkrijgbare kant en klare Celinewieg sets.